Menu
  • 当前位置:A963设计网> 作品分类 > 室内设计 > 展示空间 > 王小锋作品
    保利·春晓
    7006 2018-10-09 11:42:14 12 [佳作]
    设计师: 王小锋
    作品类别:展示空间
    保利·春晓说明:

    保利·春晓,一座柏拉图式的极简主义建筑,外建筑与内建筑如阳春白雪,矗立在葱茏的树影中,似绿荫草坪上的一处耀眼的白色山丘。建筑整体呈现出180度向阳观景面,建筑内部设计成一个纯粹的无立柱空间,由此建筑便拥有了极具戏剧性的表现力。

    高达4米的高通透性隔热玻璃幕墙取代了以往阻隔视线的墙面,环绕整个建筑,室内室外形成无界状态。地面的原石材料从前庭延伸到空间内部,寓意自然与人一起,从室外走到室内,遇见同样被粉刷成白色的沙盘区。入口前庭栽种的绿树透过屋顶圆型采光天窗向上生长,斑驳的树影投射到灰空间素白墙上,影影绰绰的绿意成为了无限变化可能的装饰画。

    在这里,没有任何一件附加于建筑之上的多余之物,没有杂乱的装饰,没有无中生有的变化,有的只是轻盈通透的建筑和它里外流动的空间。设计的统一性和完整性,使空间形态、视觉元素、应用材料乃至功能分区,都充分呼应了周边环境,让室内室外、动与静互动达到一个巧妙的平衡——以极简映衬繁华,构筑一个舒适放松,与现实若即若离的乌托邦。

     

    Poly Spring, a Plato style minimalist building, is painted in pure white inside and outside, like a dazzling white hill on a green lawn, bathed in verdant trees. This story building is made of an outer hanging wall with a whole shear wall behind it. Through exquisite design, the interior of the building is designed as a pure no column space, which has a dramatic expressive force.

    Up to 4 meters, the high permeability thermal insulation glass curtain wall has replaced the wall surface that obstructing the line of sight in the past, surrounded the whole building, and formed an unbounded state indoors and outdoors. The raw material from the ground extends from the vestibule to the interior of the space, meaning that it is natural to walk with people, and from outside to the interior, it meets the same sand covered area which is also painted white. The green trees planted in the entrance of the vestibule grow upwards through the roof of the round roof, and the mottled shade of trees projecting into the white walls of the grey space.

    Here, there is no superfluous thing attached to the building, no cluttered ornaments, no unsuccessful changes, some only light and transparent buildings and the floating space inside and outside. The unity and integrity of the design make the space form, visual elements, application materials and even functional zoning fully echo the surrounding environment, so that indoor and outdoor, dynamic and static interaction can reach a clever balance - in a very simple way, to build a comfortable and relaxed, and a real Utopian Utopia.

    免责声明:A963设计网作品由网站注册会员发表,本网站对其作品的版权未作证实,对作品的原创性、真实性不作保证,也不承担由此产生的法律责任。未经本网站及作者授权,请勿转载。如对作品版权有疑议,请及时与我们电话联系:4000-168-963 QQ:4000168963
    本文作品源自:
  • 王小锋
  • 广东-广州
  • 需要优质装修设计服务吗? 委托设计

    相关设计作品

    更多>>

    材料品牌推荐